top of page

#193 Dacă un copil nu are un obiectiv pentru care se duce la școală, va fi…

Am pus copiilor de la curs următoarea întrebare: „Tu de ce te duci la școală și înveți?”. Spre surprinderea mea, fiecare dintre ei mi-a spus: „Vreau să fiu cel mai bun pilot de avion!”, „Vreau să ajung neurochirurg!”, sau „Vreau să fiu detectiv!”


Glumesc...


Din păcate, majoritatea răspunsurilor au fost: „Pentru că așa spune mama”, „Pentru că trebuie”, „Pentru că așa face toată lumea”, „Pentru că e obligatoriu.”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Hai să fim serioși. Dacă un om nu are un obiectiv pentru care muncește, ce chef o să aibă el să facă lucruri? N-o să aibă.


Dacă un copil nu are un obiectiv pentru care învață, pentru care se chinuie să-și facă toate temele, pentru care depune atâta energie, ce chef o să aibă el să învețe? N-o să aibă.


Acesta este motivul pentru care majoritatea copiilor n-au niciun chef de școală și de teme. Trebuie să le spui de cinci ori să se ridice dimineața din pat și de trei ori să-și facă ghiozdanul. Se duc la școală din inerție, pentru că așa face toată lumea, nu pentru că au un alt motiv.


Atunci când copilul are niște obiective de viață, atunci când își setează un target, știe pentru ce învață, pentru ce își dă silința, pentru ce se ridică din pat și deschide cartea în loc de calculator.


Sprijină-l pe copilul tău să-și seteze obiective, fie mai apropiate, fie mai îndepărtate. Lasă-l să viseze la ce vrea să atingă în viață și explică-i că orice vrea să facă, faptul că învață bine la școală va contribui la atingerea acelor visuri.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page