!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#182 Copilul meu e arogant cu mine…

„Se poartă așa arogant cu mine, de parcă le știe pe toate. Nici măcar nu zici că sunt mama lui…”

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Dacă ai un copil adolescent, probabil că înțelegi ideea de mai sus.

 

Adolescenții sunt de fapt niște copii care încep să se îmbrace în haine de adulți. „Nu-mi mai spune ce să fac, știu eu!” zice copilul, chiar dacă nu știe.

 

Aroganța, impresia că e mai presus decât restul, a fi cool – toate astea sunt doar niște măști pe care copiii adolescenți și le dezvoltă pentru ca cei din jur să nu le observe vulnerabilitățile, frica și neîncrederea.

 

Problema este atunci când ești adult și totuși menții aceste măști. Nu vrei ca al tău copil să ajungă aici.

 

Totuși, nu intra în conflict cu copilul tău dacă este așa. Nu-i pune etichete de „arogant”, „nesimțit”, „nerecunoscător”. Spiritul lui, interiorul lui, tot de copil este – un copil neîncrezător și vulnerabil… care nu mai vrea să fie și să se simtă așa.

 

Sprijină-l să-și crească încrederea în el, scoate-i în evidență succesele și calitățile și doar... fii lângă el, fără să-l critici și fără să-l judeci. Asta îl va transforma într-un adult matur și echilibrat.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page