top of page

#106 Punem prea mult accent pe Evaluarea Națională

Punem prea mult accent pe Evaluarea Națională. Examenul este pur și simplu un gărduleț pe care copiii care termină un ciclu școlar trebuie să-l sară.


Dar tindem să credem că de acel examen depinde viața copilului. Și asta le transmitem și lor. De aceea se duc la examen cu pixul tremurând pe foaie, se panichează, uită și o dau în bară chiar dacă acasă știau tot.


Adulții transformă examenul într-un zid înalt de 2 metri, foarte greu de sărit de către copii.


Le transmitem mesajul că dacă nu intră la acel liceu cu media X, nu vor ajunge nimic în viață. Le transmitem mesajul că viața lor atârnă de ceea ce fac ei în cele 4 ore de examen. Le transmitem mesajul că dacă nu reușesc să ia nota X, sunt incompetenți și nu vor face nimic cu viața lor.


Sistemul pune N tipologii de copii să se întreacă într-o competiție inegală. Cei care sunt în acord cu tipologia sistemului vor reuși. Ceilalți, deși sunt buni la alte activități, vor crede despre ei că sunt incompetenți.


Dar va trece și asta. Fiecare copil și fiecare părinte își va lua învățămintele și așteptăm anul viitor să bombardăm o nouă generație.


Eu sunt Răzvan Cojocaru și sprijin copiii ajunși la vârsta adolescenței să fie mai puternici și mai curajoși. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page