top of page

Nici pe tine nu te cred părinții că ești stresat?

Probabil că ai auzit și tu cel puțin odată: Tu ești copil, nu ai de ce să fii stresat! Tu nu ai serviciu și nici o casă de întreținut! Nu e așa că te-au frustrat foarte tare aceste cuvinte? Știi de ce? Pentru că, în realitate, adolescenții au foarte multe motive de stres: școala, meditațiile, temele, profesorii, colegii care râd de tine, îmbrăcămintea, banii de buzunar, neîncrederea, frica etc.


Știu, și eu am fost acolo. Momentul ăla când vi acasă stresat și nervos crezând că vei găsi liniște, dar de fapt, parinții te stresează și mai tare. Tu nu le răspunzi sau le răspunzi urăt, lor nu le convine și de acolo începe conflictul.


Parcă e în gena lor să facă asta. Și chiar e, pentru că ei au impresia că doar problemele lor sunt stresante nu și problemele tale. Ei cred că doar serviciul lor îi enervează. Dar de fapt și problemele tale sunt la fel de stresante.


Cel mai ușor e să fii onest cu ei și să le spui faptul că poate ești obosit sau că ești nervos sau că ai fost stresat și discută cu ei motivul, descarcă-te. Altfel ei vor crede că te comporți așa din cauza lor, vor crede că i-ai abandonat și se vor supăra și mai tare, cum poate deja o fac uneori.


Fă tot posibilul să înțelegi că ei, în acele momente nu te înțeleg și dă-le cât mai multe exemple din viața lor. Amintește-le că și ei au fost adolescenți și au fost stresați la școală, au fost stresați la examene, au fost stresați când au intrat la facultate. Fă asta și vei vedea cum părinții tăi se calmează instataneu. De ce? Pentru că încep să te înțeleagă :)


Dacă nu funcționează, trimite-le părinților tăi acest articol: Articol pentru părinți.

 

Distribuie acest articol pentru și unui prieten de-al tău!

Urmărește-ne pe FACEBOOK.

Urmărește-ne pe INSTAGRAM.

Subscribe pe YOUTUBE.

Înscrie-te pentru a deveni EROU.

71 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Ești un incapabil!

"Ești un fraier!" "Nu ești în stare să faci nimic!" "Nu te duce capul!" "Ești prost!" "Ești gras/grasă!" "Ești leneș!" ........și lista poate continua. Câte din aceste vorbe le-ai folosit în relația c

Ce te faci când vei fi mare?

Când eram în clasa a 8-a tot ce îmi doream era să treacă toată această perioad de liceu și facultate și să mă trezesc direct la un job. De ce? Pentru că habar nu aveam în ce direcție să mă îndrept. Ha

De ce părinții te fac să-ți pierzi încrederea în tine?

Ai observat și tu vreodată, că atunci când părinții tăi sunt în jurul tău, tu parcă îți pierzi puterile? Parcă deodată nu mai poți să iei decizii, parcă nu mai poți să vorbești în numele tău, parcă nu

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page