top of page

#104 Mergi cu mașina, copilul stă lângă tine și are ochii în telefon…

Mergi cu mașina, iar copilul stă lângă tine cu ochii în telefon. În mașină, liniște totală. Copilul ba se uită pe geam să vadă unde ați ajuns, ba stă și tastează întruna, de parcă lumea întreagă depinde de acele conversații. Când plecați în concediu, face asta 4 ore, cât durează drumul.

Tu ai spune ceva, dar te-ai săturat să-i zici de 100 de ori pe zi: „Mai lasă telefonul ăla!” Preferi să taci.

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Când stau în trafic, îmi dau seama imediat dacă un copil a ajuns la vârsta adolescenței. Stă în mașină cu capul plecat, cu ochii în telefon și nu vorbește cu nimeni. De ce?

Până la 11 ani, puteai să-i spui orice, iar copilul te asculta. De la 11 ani, începe să te evite.

De pe la 11 ani, copiii se satură. Efectiv se satură de mii de sfaturi de viață pe care părinții le aruncă spre ei din 5 în 5 minute atunci când sunt împreună.

Ia-ți 2 minute și gândește-te un pic. Din ce sunt formate conversațiile tale cu copilul?

Majoritatea conversațiilor dintre părinți și copiii lor adolescenți constau în: critică, sfaturi de viață, direcții etc. Asta-i obosește și-i irită pe copiii adolescenți.

În momentul în care vei schimba conversația cu copilul tău, vei deveni interesant și îl vei face să ridice ochii din telefon.

Copiii adolescenți au nevoie să fie întrebați, ascultați, înțeleși. Ei au nevoie ca tu să fii cu adevărat interesat de universul lor, nu doar să dai directive și ei să le urmeze.

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page