top of page

De ce se distribuie atât de multe știri false?

Vedem în mediul online tot felul de știri false despre antenele 5G, vaccinuri, oculta mondială, George Sorors, Bill Gates, etc., scrise pe site-uri prea puțin credibile și ditribuite masiv de mulți cetățeni creduli. De ce se propagă atât de masiv aceste informații fără noimă?


Simplu. Gândiți-vă că acum, în 2020, 40% din elevii României sunt analfabeți funcțional, adică pot citi un text dar nu îl pot înțelege. Mai mult de atât, dacă un om nu poate înțelege o informație înseamnă că ea nu trece printr-un filtru de gândire critic, pentru că de fapt acest filtru nu există. Neexistând acest filtru critic, omul, crede tot ce i se spune, mai ales dacă este ceva senzațional. Acești oameni acum, sunt elevi, peste 10 ani, vor face parte din generația adultă - 40% din populația României va fi în această situație.


Asta se întâmplă acum, în 2020, când orice informație este la un click distanță. Dacă acum procentul este așa mare, vă dați seama care era procentul în anii ”90 sau înainte? Acum înțelegeți de unde vine imbecilitatea multor adulți de astăzi? EDUCAȚIA!

22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page