!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#81 Școala românească nu este corectă

Înainte să intre în școală, copiii din alte țări sunt evaluați și puși într-o clasă anume. În România avem în aceeași clasă și copii care învață de nota 10, și copii care învață de 5. Problema este că un măr stricat le va strica și pe celelalte.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii. Majoritatea provocărilor pe care le au copiii care ajung la mine sunt despre colegii de clasă și despre bullying. De obicei lucrez cu copii buni și foarte buni care învață, sunt conștiincioși și își dau silința. Doar că în clasă cu ei sunt și copii complet dezinteresați de învățătură. Acești copii fac gălăgie la ore, jignesc profesorii și mai ales fac glume proaste cu colegii lor care chiar învață.


Școala românească nu e corectă. Punem în aceeași clasă copii de toate tipurile și cerem performanță.


La 14 ani e greu să ai performanță dacă cei din clasă te jignesc pentru că iei note mari. Pur și simplu nu mai ai nicio motivație să mergi la școală.


Așa că, dragă părinte, fii foarte atent la mediul în care stă copilul tău. Fii foarte atent la școala sau clasa în care e copilul tău. Mediul influențează performanța.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page