top of page

#54 Cum să-l faci pe copilul tău să te privească cu recunoștință, nu cu ură

Cum să-l vezi fericit în fiecare zi? Probabil toți părinții își doresc asta pentru copiii lor. Sunt sigur că și tu te afli printe ei.


Ai văzut cum se poartă deseori părinții cu copii? Îi critică, îi ceartă, le dau mii de sfaturi de viață.


Uite un truc simplu ca să te apropii de copilul tău, pentru ca atunci când te va privi, să scoată un zâmbet de recunoștință.


În fiecare zi, ori înainte să se trezească, ori când este plecat de acasă, lipește-i pe biroul/patul/ușa lui un bilet de recunoștință. Îi poți scrie ceva foarte simplu: „Mulțumești că exiști!”, „Mulțumesc că ți-ai spălat farfuria azi!”, „Mulțumesc că ți-ai făcut patul!”, „Mulțumesc că zâmbești!”, „Mulțumesc că ești înțelegător!”.


Nici nu-ți închipui câtă satisfacție va avea copilul tău când va vedea aceste bilețele. Pe lângă faptul că se va simți apreciat, valorizat, împlinit, va începe să facă din proprie inițiativă multe activități prin casă: dus gunoi, făcut patul, spălat vasele.


Aceasta este o modalitate eficientă de a motiva un copil.


Testeaz-o și scrie-mi cum funcționează!


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


21 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page