top of page

#196 „Am decis să NU-MI iau viața," mi-a spus o adolescentă…

Vorbeam cu copiii de la curs despre decizii. I-am întrebat care este decizia cu cel mai mare impact asupra vieții lor pe care au luat-o până acum. O fată de 16 ani mi-a răspuns: „Am decis să nu-mi iau viața.”

 

Mi-a venit să plâng.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Problemele copiilor sunt reale, chiar dacă nouă ni se par banale. Faptul că la 16 ani au încheiat o prietenie, faptul că unii colegi fac mișto de ei la școală sau faptul că nu se simt înțeleși de către părinți - toate acestea sunt probleme reale din universul lor real.

 

Dacă noi cei din jur, cei care ar trebui să-i sprijinim pe copii, le tratăm problemele cu superficialitate, vor ajunge în situația fetei de mai sus.

 

Din păcate, vin la mine copii care au fost ani de zile și la 2-3 psihologi cu care nu au avut rezultate. Vin la mine copii dezamăgiți fiindcă diriginții nu iau în seamă răutățile colegilor din clasă. Vin la mine copii care plâng când vorbesc despre părinții lor.

 

Dacă ești părinte, psiholog, profesor sau lucrezi cu copii în orice context, ia în serios fiecare problemă pe care copilul o arată, pentru că nu se știe niciodată care este picătura care umple paharul.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page