!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#118 Care este beneficiul ascuns al jocurilor pe calculator

Când eram adolescent, îmi plăceau mult jocurile de strategie, mai precis acele jocuri în care aveam niște resurse cu care trebuia să construiesc un oraș. Acolo am învățat să-mi administrez resursele pentru a construi, dar și pentru a face activități care să-mi aducă și mai multe resurse.


Gândindu-mă la asta acum, se aseamănă foarte mult cu viața reală. În joc, ca și în viața reală, avem niște resurse limitate (bani, energie) pe care le folosim ca să supraviețuim și să ne dezvoltăm.


Tot din jocuri am învățat lucrul în echipă, să am răbdare și chiar să risc controlat.


Dacă al tău copil se joacă mult pe calculator, nu fi acel tip de părinte care îl bate toată ziua la cap. Ai o discuție cu el despre ce abilități învață jucându-se. O să rămâi uimit de răspunsuri.


Jocurile nu sunt rele în sine. Excesul este rău.


Eu sunt Răzvan Cojocaru și sprijin copiii ajunși la vârsta adolescenței să fie mai puternici și mai curajoși. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page