top of page

#118 Care este beneficiul ascuns al jocurilor pe calculator

Când eram adolescent, îmi plăceau mult jocurile de strategie, mai precis acele jocuri în care aveam niște resurse cu care trebuia să construiesc un oraș. Acolo am învățat să-mi administrez resursele pentru a construi, dar și pentru a face activități care să-mi aducă și mai multe resurse.


Gândindu-mă la asta acum, se aseamănă foarte mult cu viața reală. În joc, ca și în viața reală, avem niște resurse limitate (bani, energie) pe care le folosim ca să supraviețuim și să ne dezvoltăm.


Tot din jocuri am învățat lucrul în echipă, să am răbdare și chiar să risc controlat.


Dacă al tău copil se joacă mult pe calculator, nu fi acel tip de părinte care îl bate toată ziua la cap. Ai o discuție cu el despre ce abilități învață jucându-se. O să rămâi uimit de răspunsuri.


Jocurile nu sunt rele în sine. Excesul este rău.


Eu sunt Răzvan Cojocaru și sprijin copiii ajunși la vârsta adolescenței să fie mai puternici și mai curajoși. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page