top of page

#112 De multe ori îi sufocăm cu ajutor

Uneori simți că nu mai poți. Simți că te-ai săturat. Simți că l-ai lăsa baltă și gata.


„Să se descurce!” îți spui în mintea ta, dar sufletul nu te lasă să nu-l ajuți pe copilul tău.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Uneori copiii adolescenți vor să fie lăsați în pace.


Îmi spunea o fată de 14 ani: „Mama face prea multe. Aș vrea să nu-și mai dea atât de mult silința.”


De multe ori îi sufocăm cu ajutor. Din așa-zisă iubire pentru ei (care de fapt este o frică ascunsă că nu s-ar descurca singuri), îi ducem la școală cu mașina, îi luăm de la școală, le punem de mâncare, le facem ghiozdanul și le aducem aminte de 100 de ori să-și ia cheile la ei.


Dar ei vor libertate. Vor să testeze. Vor să greșească și să învețe pe pielea lor, nu vor sute de sfaturi de viață.


Spune-i lecția o dată, apoi lasă-l să se descurce. Poate azi va uita cheile acasă, dar mâine își va aminti cât de frig era afară și își va lua cheile cu el.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page