top of page

Stilul de viață - Dezvoltare Personală adolescenți


Un adolescent sănătos este un adolescent de succes! Și pentru un stil de viață sănătos este nevoie să luăm 2 planuri în considerare: planul mental și planul fizic.

Pentru planul mental deja am vorbit despre hrana pe care este bine să i-o dăm minții noastre. As mai adăuga totuși aici un lucru: exercițiile de respirație pentru eliberarea de gânduri neproductive. Este destul de simplu, te așezi într-un loc confortabil, te asiguri că nu vei fi deranjat de nimeni, închizi ochii și începi să respiri. Respiră lent, într-un ritm de 4-2, adică inspiră și înnumără lent până la 4, ține aerul și înnumără lent până la 2, apoi expiră innumărând lent până la 4 și ține aerul înnumărând până la 2. Fă asta zilnic, poate de mai multe ori pe zi, începe cu 1 minut pe zi, apoi mărește treptat până la 5 minute și tot așa. Poate la început va fi provocator să te concentrezi doar pe respirație și să nu te gândești la altceva dar după câteva zile vei observa mari diferențe, mai ales că gândurile noastre vor fi mai liniștite și vom avea mai multe idei creative și energie fizică. Pe internet poți găsi exerciții de respirație mult mai complexe.

Pe planul fizic, crează-ți un stil de viață echilibrat care să se reflecte în sănătatea ta interioară și în forma corpului tău. Scoate din viața ta anturajul neproductiv și dependențele inutile și mănâncă sănătos. Chiar dacă un burger este mai atrăgător, fi diferit într-un mod pozitiv, alege o salată. Fă sport zilnic! Da, cât de puțin, dar fă! Fie că mergi la sală, alergi, faci sărituri, mergi pe jos un drum mai lung, ideal este să faci zilnic ceva care îți solicită corpul. Pe lângă că eviți depunerea grăsimilor pe corp, îl ajuți să se curețe de toxine prin punerea limfei în mișcare, etc.


 

Exercițiu:

a) Practică zilnic exercițiul de respirație.

b) Fă zilnic minim 30 de minute de activitate fizică.


Descarcă GRATUIT restul EBOOK-ului ”Ghid de supraviețuire în adolescență”: https://www.smartlifeeducation.ro/ghidadolescenti

22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page