top of page

#40 Părinții echilibrați cresc copii echilibrați. Cum arată viața ta?

Actualizată în: 16 aug. 2022

N-am întâlnit părinte echilibrat (care muncește, face sport, citește, merge în vacanțe și are timp și pentru el) care să aibă un copil dezechilibrat, adică dependent de calculator sau de alte lucruri.


Viața părintelui se reflectă în viața copilului. Am întâlnit părinți supraponderali care se plângeau că al lor copil e supraponderal. Am întâlnit părinți care se plângeau că al lor copil nu citește, dar ei n-au mai deschis o carte de ani de zile. Am întâlnit părinți care se plângeau că al lor copil nu face sport, dar ei n-au mai făcut nicio activitate fizică din liceu.


Înțelegi ce vreau să-ți spun?


Orice dezechilibru din viața părintelui se simte în viața și comportamentul copilului: munca excesivă, frica excesivă, depresia, divorțul, alcoolismul, toți acești factori influențează copiii.


Părinții echilibrați cresc copii echilibrați. Părinții care duc o viață dezechilibrată cresc copii care au o viață dezechilibrată.


De la tine pleacă totul, părinte. Ai în primul rând grijă de tine și apoi de restul!


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page