!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#37 Din momentul în care copilul tău are telefon, va ști despre…

Actualizată în: 16 aug. 2022

În 2022, România se află pe primul loc în UE în ceea ce privește numărul de nașteri în rândul mamelor cu vârste între 10 şi 15 ani.


În sfârșit suntem campioni! În anii trecuți am fost doar pe locul 2, după Bulgaria...


Oare de ce? Răspunsul stă în educație, desigur. Cu cât un om este mai informat, cu atât are capacitatea de a alege ce e mai bine pentru el. Dacă nu ești informat, poți doar ghici ce se va întâmpla. Iar de cele mai multe ori, nu ghicești bine.


Când vorbim despre statistica de mai sus, nu doar adolescenții din mediu rural sunt predispuși. Atâta timp cât nu este informat și nu vorbești cu el, și copilul tău se află în pericol, chiar dacă învață la una dintre cele mai bune școli din oraș.


Din momentul în care copilul a primit acces la un laptop, telefon sau tabletă, va ști despre sex. Da, chiar și la 7-8 ani.


Tocmai de asta e necesar să vorbești tu prima dată cu el, nu să-l cerți dacă observi că se informează singur.


În România, subiectul este încă tabu. Cu cât va fi mai tabu, cu atât numărul de mame minore va crește. Tu, ca părinte, ești cel mai potrivit om să vorbești cu el despre astfel de subiecte.


Vorbește tu cu copilul tău despre sex sau o va face cu alții. Ce preferi?


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


www.smartlifeeducation.ro

21 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page