!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#37 Din momentul în care copilul tău are telefon, va ști despre…

Actualizată în: 16 aug. 2022

În 2022, România se află pe primul loc în UE în ceea ce privește numărul de nașteri în rândul mamelor cu vârste între 10 şi 15 ani.


În sfârșit suntem campioni! În anii trecuți am fost doar pe locul 2, după Bulgaria...


Oare de ce? Răspunsul stă în educație, desigur. Cu cât un om este mai informat, cu atât are capacitatea de a alege ce e mai bine pentru el. Dacă nu ești informat, poți doar ghici ce se va întâmpla. Iar de cele mai multe ori, nu ghicești bine.


Când vorbim despre statistica de mai sus, nu doar adolescenții din mediu rural sunt predispuși. Atâta timp cât nu este informat și nu vorbești cu el, și copilul tău se află în pericol, chiar dacă învață la una dintre cele mai bune școli din oraș.


Din momentul în care copilul a primit acces la un laptop, telefon sau tabletă, va ști despre sex. Da, chiar și la 7-8 ani.


Tocmai de asta e necesar să vorbești tu prima dată cu el, nu să-l cerți dacă observi că se informează singur.


În România, subiectul este încă tabu. Cu cât va fi mai tabu, cu atât numărul de mame minore va crește. Tu, ca părinte, ești cel mai potrivit om să vorbești cu el despre astfel de subiecte.


Vorbește tu cu copilul tău despre sex sau o va face cu alții. Ce preferi?


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#210 Tu îți sabotezi copilul așa?

„Părinții mei nu mă înțeleg deloc: mă cheamă în casă devreme, nu mă lasă să merg la prieteni și mă controlează la fiecare pas.” Asta mi-a spus un băiat de 15 ani la unul dintre cursurile mele. Eu sunt

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page