top of page

Dependențele - Dezvoltare Personală adolescenți



Toate dependențele sunt de fapt niște activități care ne păcălesc creierul să fie fericit și relaxat atunci când nu este (sau nu poate să fie). Țigările fumate în pauză sau berea de după ore reprezintă același lucru, detemină ca în creierul nostru să se secrete anumite substanțe, precum endorfinele de exemplu, ce ne ajută să ne simțim relaxați.

Din păcate acestea sunt niște ancore negative, și de obicei unii nu mai scapă de ele toată viața, pentru că după școală urmează și alte experiențe: job, familie, etc. Cheia este să găsim acele activități constructive care ne pot induce o stare de relaxare. Printre astfel de activități se numără meditatul, cititul, sportul, dansul sau alte pasiuni. Doar că acestea este bine să fie cultivate încă de mici, chiar înainte să apară în viața noastră activitățile negativ-relaxante, dacă nu, niciodată nu este prea târziu.


 

Exercițiu:

Găsește-ți o activitate constructivă care să iți aduca beneficii fizice, psihice și să îți aducă relaxare. Unii gasesc aceste lucruri mergând la sală, alții facând un sport de contact precum karate, alții pur și simplu dansează sau cântă. Găsește activitatea potrivită pentru tine și fă-o parte din viața ta, antrenează-te zilnic astfel încât să poți ține dependențele la o parte.


Descarcă GRATUIT restul EBOOK-ului ”Ghid de supraviețuire în adolescență”: https://www.smartlifeeducation.ro/ghidadolescenti

18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page