top of page

#2 Cum să-l faci pe copilul tău să stea mai puțin la calculator?

Actualizată în: 30 nov. 2020

Șase ore la școala online, poate chiar și meditații online, întâlniri cu prietenii online și apoi minim trei ore din jocuri pe calculator...tot online. Viața copiilor se învârte acum în jurul online-ului și a calculatorului, de voie sau de nevoie. Sunt probabil 6-7 ore pe care copiii le petrec obligatoriu în fața calculatorului pentru a învăța.

Dar totuși ce facem cu alte 3-4 ore pe care copiii le petrec la jocuri și la filme? Cum recâștigăm atenția copiilor? Cum îi facem să se reîntoarcă în interiorul familiei și să nu mai stea doar la calculator de parcă nu ar mai fi nimeni în jurul lor?

Ei bine astăzi vă voi arăta o modalitate simplă pentru a recâștiga atenția copiilor și a-i face să lase calculatorul deoparte, măcar pentru câteva ore. Vreau să știi un lucru foarte important, pentru a reuși să faci ce am spus mai devreme, este nevoie să schimb atenția copilului de la calculator la altceva. Să ne înțelegem, copiilor le place să se joace pe calculator pentru că este interesant, socializează, vorbesc cu alte persoane sau.... e palpitant. Toate aceste senzații cu siguranță nu le întâlnește în relația cu membrii familiei, tocmai de asta îi place să petreacă timpul cu mintea în altă parte. Dacă frazele de genul Închide calculatorul! Citește o carte! Îți pierzi timpul la calculator! și așa mai departe nu au funcționat nu vor funcționa nici de-acum încolo și este timpul să te oprești și să faci ceva diferit.

Iată ce-ți propun. Satisfă-i copilului toate acele nevoi pe care calculatorul i le satisface: nevoia să socializeze, de a vedea lucruri noi, de a gândi, de a câștiga și chiar de a pierde. Cum ai putea face asta?

În primul rând asigură-te că ai niște jocuri interesante în casă poate de tip boardgame: Catan, Monopoly, Cashflow sau poate chiar cărți. Invita-ți copilul într-o seară să facă un joc cu voi părinții. Invită-l nu-l obliga. Dacă nu vine jucați-vă singuri. Dacă vine, nu îi ocupați mai mult de 30 de minute, altfel îl vei frustra și nu va mai coopera. Fă asta constant și mărește acel timp de 30 de minute. Nu te aștepta ca al tău copil să fie entuziasmat din prima. E nevoie să se obișnuiască, foamea vine mâncând. Pe parcurs o să-i placă. Ușor, ușor vei reuși să-i schimbi atenția de la calculator la o activitate în centrul familiei. Vezi ce ușor este?

Marea problemă este că părinții vor ca ai lor copii să renunțe la anumite comportamente dar nu le înlocuiesc cu nimic altceva. Acum ai găsit o modalitate bună de a schimba atenția copilului tău de la calculator. Îți urez succes!

Eu sunt Răzvan Cojocaru fondator Smart Life Education și te invit să distribui acest articol către comunitatea ta de părinți și dă-ne un LIKE pentru a face parte din comunitatea noastră de părinți.

Pe data viitoare!


 

Alege un alt părinte și trimite-i acest articol.

Urmărește-ne pe FACEBOOK.

Urmărește-ne pe INSTAGRAM.

Subscribe pe YOUTUBE.

Înscrie-ți adolescentul pentru a deveni EROU.

21 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page