!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#39 Copilul tău petrece 7 ore pe zi la calculator sau pe telefon?

Actualizată în: 16 aug. 2022

Statistică: Copiii ajunși la vârsta adolescenței petrec minim 7 ore pe zi la calculator sau pe telefon. Probabil că și copilul tău se află în aceeași situație, deci te va interesa ce-ți voi spune mai jos.


Jocurile pe calculator și rețelele sociale ne fac să ne simțim bine. Acesta este motivul pentru care petrecem timp în fața ecranului—pentru că primim satisfacție imediată.


Totuși, noi, adulții, petrecem în medie cam 4 ore la televizor sau pe telefon—pur și simplu avem alte activități de făcut.


Asta e cheia și la adolescenți. Copiii care fac multe activități extrașcolare—cursuri, tabere, șah, sport—sunt cei care stau cel mai puțin lipiți de ecran. Unii dintre ei nu deschid calculatorul aproape deloc.


De ce? Unu—nu au atât de mult timp la dispoziție. Doi—au și alte activități care le oferă satisfacție, nu doar lumea virtuală.


Și acum fii atent. Dacă un copil nu face nimic în afară de mers la școală și stat acasă, iar atunci când merge la școală este criticat de profesori, iar când stă acasă părinții îl iau la rost, cum va își va primi el doza de satisfacție (plăcere, fericire) zilnică? Exact! Prin jocurile pe calculator sau prin orele petrecute pe rețele sociale.


Așa că, dacă și copilul tău se confruntă cu această problemă numită telefon sau calculator, pune-l să facă și alte activități. Ușor, ușor, se va dezlipi de ecrane.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.

37 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page