!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#71 Copilul tău știe pentru ce învață?

Vrem ca ai noștri copii să fie motivați. Vrem ca ai noștri copii să aibă chef să învețe 3-4 ore pe zi... pe lângă școală! Vrem ca ai noștri copii să aibă note mari. Întrebarea este: Pentru ce tot acest efort?

Aceasta este întrebarea pe care și-o pun elevii din ce în ce mai des.


Știi ce răspund majoritatea părinților? Trebuie să înveți ca să fii cel mai bun din clasă, trebuie să înveți că mă supăr. Trebuie să înveți dacă vrei telefon nou. Cât de motivat să fie copilul cu astfel de motive?


Adevărul este că un elev trebuie să învețe ca să fie el din ce în ce mai bun în fiecare zi.


Cea mai bună motivație ca să faci un copil să învețe este să-l sprijini să-și seteze un obiectiv sau un vis. Dacă un copil are un vis, va ști pentru ce se chinuie zi de zi să învețe.


Poate vrea să ajungă arhitect, poate vrea să meargă la o facultate în afara țării, poate vrea să facă informatică. Nu contează ce vrea, nu contează nici măcar dacă va ajunge acolo.


Tot ce contează este că dacă un copil știe pentru ce învață, nu va mai trebui să stai cu gura pe el și să-l întrebi: „Iar stai pe telefon? Ți-ai scris la mate?”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe www.eroul.ro și să vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page