#64 Ce-o să faci când o să-l vezi mare?

Actualizată în: 10 nov.

Acum ai treabă. Stai toată ziua după copil. Îi spui ce să facă, îi faci curat, îl duci cu mașina. Ce-o să mai faci oare când va fi mare?


Am observat că sunt părinți care chiar nu își doresc ca al lor copil să crească.


Da, știu că sună ciudat. Acei părinți nu fac asta într-un mod conștient, ci inconștient. Motivul? Frica de singurătate și de a nu mai avea un scop în viață.


Când scopul părintelui în viață este de a-și crește copilul, la un moment dat va avea o decepție. De ce? Pentru că al lui copil va crește și părintele va rămâne fără obiective.


Sunt părinți care au o frică atât de mare ca al lor copil să crească, să devină independent sau să plece din casa lor, încât fac tot posibilul ca acel copil să devină dependent de ei: de banii lor, de casa lor, de mâncare, de ajutor.


Încurajează-ți pe de-o parte copilul să devină cât mai independent și să facă lucrurile singur, iar pe de alta, găsește-ți tu o activitate care să te împlinească pe lângă a-ți crește copilul. Astfel, te vei feri de o decepție când copilul tău va pleca din cuib.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe www.eroul.ro și să vezi detalii despre cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum ar fi ca al tău copil să vină acasă și să se apuce singur de teme? Cum ar fi să nu mai trebuiască să-i spui de zece ori să lase telefonul? Cum ar fi să aibă chef să facă treabă? Ei bine, da, se po