!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

Anturajul - Dezvoltare Personală adolescenți

Actualizată în: 1 oct. 2019


Se spune că noi suntem media celor mai apropiate 5 persoane din viața noastră, vorbind despre comportament, inteligență, venituri, note la școală, etc. Care sunt cele mai apropiate 5 persoane din viața ta? Analizează-le. Cum se comportă ele, ce rezultate au (școlare sau extrașcolare), care sunt activitățile principale pe care le fac? Acum gândește-te cât la sută te regăsești în programul lor, cât faci tu din toate astea? Poate sunt unele persoane situate sub tine sau deasupra ta. Dacă nu iți convine unde te afli e timpul să te schimbi!

Da, să schimbi prietenii, cunoștințele, anturajul. Chiar dacă pare greu, destinul tău depinde de asta. Plasează-te întotdeauna lângă oamenii care fac mai multe lucruri decât tine (mai multe activități, mai mulți bani, iau note mai bune, etc.) De ce? Pentru că ei te ajută să te ridici, să evoluezi, să fi mai bun, să ai mai mult în viață – experiențe, bani, libertate, inteligență. NU UITA! Ești media celor mai apropiate 5 persoane din viața ta. Vrei sa fi media a 5 prieteni care beau, fumează, mănâncă junk-food și iși petrec timpul în spatele blocului? Sau vrei sa fi media a 5 prieteni care citesc, au hobby-uri, fac sport, participă la competiții (șah, racing, running, hiking, etc.), au poate deja un venit pe cont propriu și iși petrec timpul în locații selecte? Tu poți alege!


 

Exercițiu:

Fă o listă cu toate persoanele cu care interacționezi cel mai mult în viața ta (prieteni, colegi, familie, vecini). În dreptul fiecăruia scrie o notă de la 1 la 10, 1 fiind nota minima și 10 nota maximă, pentru întrebarea ”Ce valoare primesc eu de la X?” (Ce învăț eu din această relație?/Cu ce mă ajută această interacțiune?). După ce ai notat, obervă valorile pe care le-ai scris. Tot ce este sub nota 5 nu merită să fie în viața ta, așa că, ușor, ușor distanțează-te de ei, și caută-ți noi prieteni. Asta nu înseamnă să te cerți cu ei sau să rupi relația, zic doar să te distanțezi, de exemplu să stai cu ei doar o zi pe săptamână, nu 5 zile. Suntem pe lume 7 miliarde de oameni, va fi ușor să cunoști persoane noi!


Descarcă GRATUIT restul EBOOK-ului ”Ghid de supraviețuire în adolescență”: https://www.smartlifeeducation.ro/ghidadolescenti

54 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#210 Tu îți sabotezi copilul așa?

„Părinții mei nu mă înțeleg deloc: mă cheamă în casă devreme, nu mă lasă să merg la prieteni și mă controlează la fiecare pas.” Asta mi-a spus un băiat de 15 ani la unul dintre cursurile mele. Eu sunt

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page