top of page

Anturajul


La un moment dat s-a făcut un experiment în care 5 maimuțe au fost puse într-o cușcă, iar undeva sus, în mijlocul cuștii s-au pus banane. De fiecare dată când o maimuță încerca să ia bananele, cercetătorii le stropeau pe restul cu apă rece. Apoi, când o maimuță se întindea după banane, celelalte o dădeau jos. În scurt timp niciuna nu se mai întindea după banane. După un timp, una dintre maimuțe a fost înlocuită. Când cea nouă s-a întins după banane celelalte au dat-o jos. Apoi incă una a fost înlocuită, povestea s-a repetat, apoi treptat toate au fost înlocuite dar niciuna nu a fost lasată să ia bananele, inclusiv cele noi s-au comformat regulii, deși nu mai erau stropite.


Morala: Anturajul te ridică, anturajul te coboară. Dacă vrei să fii un om de succes, stai printre oameni de succes, dacă vrei să devii bogat, stai pe lângă oameni bogați. Mediul în care trăiești îți afectează modul de a gândi, atât pozitiv cât și negativ.


Alege-ți cu grjă prietenii. Se spune că ești media celor mai apropiați 5 prieteni ai tăi. Tu cum i-ai defini pe ei?

164 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page