!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#75 Ți-ai prins copilul că minte?

Ți-ai prins vreodată copilul tău adolescent că minte? Probabil că da. Dar te-ai gândit oare că poate chiar tu l-ai învățat să facă asta?


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Observ multe comportamente la aceștia. Vreau să te fac să conștientizezi un comportament de-al tău, părinte, care îi transmite copilului mesajul că este în regulă să mintă.


Totul se întâmpla după o lecție cu un cursant, Alex, care după întâlnirea noastră urma să aibă meditații la matematică. Era duminică, era frumos afară și Alex nu prea avea chef să se ducă la meditații.


Mama lui venise să-l ia și Alex i-a făcut o propunere: „Nu merg astăzi la medații și mă duc marți. Uite ce frumos e afară, mami, vreau să ies în parc cu colegii mei de la curs.”


Mama lui, fericită că Alex ieșea din casă și socializa în sfârșit, a găsit o soluție: „Bine, îl sun pe profesorul de matematică și îi spune că ești răcit, că nu poți veni azi și că te vei duce luni la întâlnirea cu el.”


Alex era în culmea fericirii, iar mama lui la fel, pentru că în sfârșit socializa în viața reală, nu doar pe calculator.


Dar oare ce mesaj i-a transmis inconștient mama lui Alex, mințindu-l pe profesorul de matematică că adolescentul e răcit? Mama i-a spus indirect lui Alex: „Este în regulă să minți.”


Am observat asta la mai mulți părinți. Își salvează copiii mințind. Mare greșeală. Mai devreme sau mai târziu, copilul tău va deprinde acest obicei și nu îți va plăcea.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page