!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#192 Un copil poate rămâne toată viața cu impresia pe care și-o face despre el…

Adolescența este ca o coală albă, pe care un copil începe să-și contureze propria persoană. Părinții, profesorii, colegii, prietenii—orice om pe care copilul îl întâlnește scrie ceva pe această foaie. Și dacă nu se scrie ce trebuie…

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Pentru ca un copil să-și contureze o părere bună despre el și să-și clădească o încredere în sine ridicată, care mai apoi să-l sprijine în activitatea de zi cu zi, trebuie să aibă exemple de reușite în viața lui.

 

Tocmai de aceea le recomand părinților ca un copil să facă și activități extrașcolare din care să observe la ce e bun, ce poate să facă, ce îi iese—activități în care să vorbească cu oamenii și să lucreze în echipă.

 

Dacă un copil își conturează imaginea despre sine doar după activitatea școlară, s-ar putea ca aceasta să nu fie cea mai strălucită. Uneori colegii sunt răi și jignesc, alteori profesorii nu se exprimă eficient, iar notele nu vor reflecta întreaga valoare a copilului. Nu poți lăsa ca impresia copilul tău despre el însuși să vină dintr-un singur mediu.

 

Copilul poate rămâne toată viața cu această impresie pe care și-o face în adolescență. Asigură-te că e una care să-l sprijine în viața de zi cu zi.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page