!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#189 Dacă intri în universul copilului, îl poți ghida, dacă nu…

Actualizată în: 8 apr.

Ne comportăm cu ei de parcă noi am ști tot, iar ei—nimic. Le vorbim de sus, pentru că noi suntem adulții, nu? În loc să le băgăm în seamă problemele, spunem lucruri precum „Tu ești copil, n-ai de ce să oftezi!”


Ei reacționează. Nu mai cooperează. Nu vor să mai audă nimic și fac totul de capul lor.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Problema generațiilor este că generația mai în vârstă are mereu impresia că le știe pe toate. Așa se creează ruptura. N-ar fi o problemă dacă ruptura nu ar fi chiar între tine, părinte, și copilul tău.


Când îl vezi că face de capul lui, că nu vorbește cu tine, că nu povestește lucruri, te enervează și mai tare... iar furia asta îl depărtează și mai mult.


Părinții care arată smerenie sunt cei care înțeleg că frustrările copilului vin dintr-o cauză reală. Ei sunt acei părinți care ascultă atent copilul și îi arată empatie. Ei sunt acei părinți care intră sincer în universul copilului. Atunci când intri în universul lui, îl poți ghida.


Dacă îi critici, îl judeci și îi jignești constant universul, te va lăsa deoparte și își va lua sfaturile de la prieteni.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

댓글


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page