!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#150 E dur pentru un copil ca părintele lui să…

„Am adus-o la curs, e cam timidă.”


„Nu vorbește prea mult, e rușinoasă.”


„N-are niciun pic de încredere în el, doar tace.”


„E emotivă și nu vorbește cu persoane noi.”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Ce ai citit mai sus sunt lucruri pe care părinții mi le spun DE FAȚĂ CU COPIII atunci când ne întâlnim prima oară.


E grav. E nasol. E dur pentru un copil ca părintele lui să-l catalogheze ca fiind rușinos, timid, emotiv și așa mai departe în fața unui străin.


Niciodată să nu-i pui o etichetă copilului tău de față cu prietenii lui, cu profesorii sau cu alți părinți.


Ce spune un părinte este sfânt pentru un copil. Dacă tu îl cataloghezi așa pe copilul tău, așa se va comporta.


Am observat copii care la curs și-au schimbat comportamentul, au prins încredere în ei, au început să vorbească, dar care stăteau tot cu capul în jos de față cu părinții lor. De ce?


Pentru că li se pusese deja o etichetă: timid, rușinos, emotiv.


Dacă vrei să ai discuții despre copilul tău cu cineva, fie că e profesor, terapeut sau antrenor, ține-le în privat, nu de față cu copilul tău.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Comentarios


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page