top of page

#97 Am întâlnit un singur părinte mulțumit de copilul lui

Am întâlnit un singur părinte mulțumit de copilul lui.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Părinții vin la mine și mă roagă să discut cu copiii lor pe diferite probleme: „nu are curaj să vorbească cu oamenii necunoscuți”, „are emoții la teste și se blochează”, „nu spune atunci când are nevoie de ceva” și multe altele.


Lucrez în câteva întâlniri cu copilul pe problema respectivă, iar copilul o depășește cu brio. Dar apoi ce aud de la părinte? „Da, nu se mai blochează la teste, dar tot nu are curajul să răspundă.” În următoarele întâlniri lucrez cu copilul pe noua provocare. Copilul o depășește și pe aceea. Părintele? „Da, răspunde la ore, dar când merge cu mine împreună la magazin, abia vorbește.


Așa fac 99% din părinți. Niciodată nu sunt mulțumiți de copiii lor. Întotdeauna găsesc ei un lucru, cât de mic, care trebuie îndreptat.


Am crezut că așa sunt toți părinții, până când am întâlnit părintele mulțumit de copilul lui.


Este vorba de o mamă care, pe lângă faptul că și-a sprijinit copilul să evolueze ducându-l la cursuri de dezvoltare personală, a evoluat și ea și a ajuns să fie mulțumită de ea însăși.


Atunci când ești nemulțumit de tine, vei vedea în copil multe lucruri care trebuie schimbate. Atunci când ești mulțumit de tine, vei observa evoluția, reușitele și succesele copilului tău.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page