top of page

#86 Uneori copilul meu pare super inteligent, alteori…

Actualizată în: 2 feb. 2023

„Am un copil de 13 ani. În fiecare seară, când vine acasă de la școală, stăm de vorbă cam o oră. Sunt un pic îngrijorată, câteodată când vorbesc cu el pare așa de matur și-mi dă niște răspunsuri de mă dă pe spate. Altădată pare că gândește și vorbește ca un copil de 4 ani. Ce să fac?”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Cred că asta se întâmplă la TOȚI. De ce?


Vârsta adolescenței este o vârstă de tranziție între copilărie și maturitate și durează câțiva ani buni. În acest timp, copilul tău devine din ce în ce mai adult, dar până se va definitiva procesul, încă va avea momente când se va purta ca un copil.


Chiar vorbeam cu un cursant de 12 ani care era foarte inteligent și știa o grămadă de informații despre criptomonede. Cu toate astea, încă mai credea sincer în Moș Crăciun.


Astfel de situații definesc vârsta adolescenței. Dacă ai văzut asta la copilul tău, nu te panica, e normal. Pe măsură ce va crește, va gândi din ce în ce mai matur și răspunsurile lui vor fi pe măsură.


Și până la urmă… și pentru noi, adulții, e bine să mai scoatem câteodată la iveală copilul interior căruia îi plac ciocolata și jocurile pe calculator.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre Trezește EROUL din tine!, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

33 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page