top of page

#85 Ți se pare că al tău copil se contrazice și nu știe ce vrea?

„Copilul meu e așa amețit încât nici nu știe ce vrea. Astăzi îmi spune că vrea să dea la medicină, săptămâna viitoare îmi spune că vrea la informatică. Ce să fac?”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Am observat părinți foarte panicați în aceste situații. Adevărul este, dragă părinte, că nu ai de ce să te îngrijorezi.


Vârsta adolescenței este despre creștere și dezvoltare. Ei cresc atât de mult și fizic, și mental, încât la fiecare 6 luni ei sunt o altă persoană. Iar dacă au aflat lucruri noi și mai interesante decât cele pe care le știau, este normal să-și schimbe interesele.


Ce poți face tu, ca părinte, în aceste situații este să-ți duci copilul în contexte în care el să-și testeze ideile. Chiar vorbeam cu o mamă cu o fetiță de 14 ani. Fata voia să se facă educatoare. Una dintre prietenele mamei fiind educatoare, într-o zi a luat-o pe fată la grădiniță ca să vadă cum e.


După 8 ore de stat cu copiii, fata a zis un singur lucru: „Astăzi am aflat că a fi educatoare nu este de mine!”


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre Trezește EROUL din tine!, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page