top of page

#80 I-ai făcut vreodată temele copilului tău?

Ai făcut vreodată temele copilului tău? Adică efectiv să îi scrii tu rezolvările la exerciții sau comentariile de la limba română?


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Am întâlnit părinți care le făceau copiilor temele la biologie sau care le scriau cometariile la limba română.


Întrebare: a cui este responsabilitatea temelor și a școlii—a ta, ca părinte, sau a copilului?


Poate o să-mi spui: „Și ce fac dacă nu-și termină temele? Îl las să se ducă așa la scoală?”


Tu dacă nu-ți termini treaba la job, ți-o face copilul? Fiecare are propriile responsabilități. Dacă copilul nu reușește să-și facă toate temele, înseamnă că undeva are niște provocări. Dar niciodată nu-i face tu temele copilului, fiindcă se învață așa.


Școala și temele sunt responsabilitatea lui. Îl poți sprijini ajutându-l să învețe eficient sau ajutându-l să-și planifice temele, nicidecum făcându-i-le tu.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

30 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page