!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#80 I-ai făcut vreodată temele copilului tău?

Ai făcut vreodată temele copilului tău? Adică efectiv să îi scrii tu rezolvările la exerciții sau comentariile de la limba română?


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Am întâlnit părinți care le făceau copiilor temele la biologie sau care le scriau cometariile la limba română.


Întrebare: a cui este responsabilitatea temelor și a școlii—a ta, ca părinte, sau a copilului?


Poate o să-mi spui: „Și ce fac dacă nu-și termină temele? Îl las să se ducă așa la scoală?”


Tu dacă nu-ți termini treaba la job, ți-o face copilul? Fiecare are propriile responsabilități. Dacă copilul nu reușește să-și facă toate temele, înseamnă că undeva are niște provocări. Dar niciodată nu-i face tu temele copilului, fiindcă se învață așa.


Școala și temele sunt responsabilitatea lui. Îl poți sprijini ajutându-l să învețe eficient sau ajutându-l să-și planifice temele, nicidecum făcându-i-le tu.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

29 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page