!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#80 I-ai făcut vreodată temele copilului tău?

Ai făcut vreodată temele copilului tău? Adică efectiv să îi scrii tu rezolvările la exerciții sau comentariile de la limba română?


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Am întâlnit părinți care le făceau copiilor temele la biologie sau care le scriau cometariile la limba română.


Întrebare: a cui este responsabilitatea temelor și a școlii—a ta, ca părinte, sau a copilului?


Poate o să-mi spui: „Și ce fac dacă nu-și termină temele? Îl las să se ducă așa la scoală?”


Tu dacă nu-ți termini treaba la job, ți-o face copilul? Fiecare are propriile responsabilități. Dacă copilul nu reușește să-și facă toate temele, înseamnă că undeva are niște provocări. Dar niciodată nu-i face tu temele copilului, fiindcă se învață așa.


Școala și temele sunt responsabilitatea lui. Îl poți sprijini ajutându-l să învețe eficient sau ajutându-l să-și planifice temele, nicidecum făcându-i-le tu.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

30 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#210 Tu îți sabotezi copilul așa?

„Părinții mei nu mă înțeleg deloc: mă cheamă în casă devreme, nu mă lasă să merg la prieteni și mă controlează la fiecare pas.” Asta mi-a spus un băiat de 15 ani la unul dintre cursurile mele. Eu sunt

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page