top of page

#74 Dacă ia o notă proastă, pune-i o singură întrebare

Avea 13 ani, era clasa a 7-a și nu mai avea chef de nimic. Lua note mici și părea că n-o mai interesează școala. Mama ei o cataloga ca fiind sfidătoare și leneșă, dar tot ce făcea copilul era o reacție naturală.


Vezi tu, mama ei era o femeie puternică, în fruntea unei companii cu mulți angajați. Cu toate acestea, considera că fata ei o făcea de râs dacă lua note proaste și o compara continuu cu cei din clasa ei. Mama nu era niciodată mulțumită, iar fata, pentru că nu putea niciodată s-o mulțumească pe mamă, s-a dat bătută. S-a resemnat. Nu mai învăța aproape deloc.


Dacă și tu obișnuiești să-ți compari copilul cu alții, e timpul să te oprești. Copilul tău este unic și poate e mai bun la română, la istorie sau la engleză și mai puțin bună la mate, fizică și chimie. Dacă tu nu vei fi niciodată mulțumit de el, la un moment dat se va da bătut și nu va mai învăța nici măcar la materiile care îi plac.


Dacă copilul tău vine la tine și îți spune că a luat 8, pune-i o singură întrebare: „Tu ești mulțumit?” Uneori va spune DA, pentru că el știe efortul și greutățile pe care le-a depus. Atunci când va spune NU, se va motiva singur să se depășească.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescențim și te invit să intri pe www.eroul.ro și să vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3.166 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page