!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#67 Cum am făcut o clasă cu 30 de copii să fie complet liniștiți

Se întâmpla înainte de pandemie. Am mers împreună cu colegul meu, Andrei, și am susținut un seminar despre gestionarea emoțiilor la teste sau examene la o școală din București. Era o sală mare, iar în sală erau peste 30 de copii.


Seminarul a durat 2 ore. În sală eram doar noi și copiii. La un moment dat, ajungem la o tehnică de respirație în care participanții trebuiau să închidă ochii și să se concentreze 5 minute pe respirație. În acel moment intră pe ușă doamna director și rămâne uimită. În clasă era liniște totală. Toată lumea era cu ochii închiși și făcea exercițiul de respirație.


După seminar, doamna director vine uimită la noi și ne întreabă mirată: „Cum ați făcut să-i țineți 2 ore așa liniștiți? Spuneți-mi și mie?!”


La lecțiile noastre copiii sunt în general liniștiți. Asta pentru că ceea ce predăm noi la cursurile de dezvoltare personală sunt concepte aplicabile imediat și necesare în viață, cum ar fi: cum să eviți bullying-ul prin comunicare, cum să-ți calmezi panica la un test sau cum să-ți faci temele mai repede.


La școală, din păcate, încă se predau multe lucruri care nu au o utilitate practică imediată în viață. Normal că elevii sunt plictisiți. Sunt forțați să învețe lucruri care nu le plac și care nu-i vor ajuta cu nimic.


Pentru toți profesorii, directorii, inspectorii și miniștrii educației: Când în școală se vor preda elemente cu utilitate practică imediată în viață, copiii vor învăța cu drag. Până atunci, profesorii se vor chinui.


Generațiile s-au schimbat. Copiii de azi nu mai fac lucruri doar pentru că li se spune să o facă. Copiii de azi încep să pună întrebări.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe www.eroul.ro și să vezi detalii despre cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page