top of page

#66 Tehnica prin care poți rezolva orice conflict cu copiii adolescenți

Ești părinte, ești adult, ești angajat sau antreprenor, dar ai uitat ceva important. Ai uitat cum e să fii copil. Mai specific, cum e să fii adolescent.


Ai pretenții de la copilul tău, vrei să facă cum îi zici tu, îi impui reguli de care el nu e mulțumit, el nu face ce-i spui, se rezvrătește, țipă, tu țipi mai tare și, în final, tu, părinte, câștigi.


La tine e puterea, la tine sunt banii, la tine sunt regulile, pedepsele și recompensele.


Dar oare ai putea rezolva conflictele cu copiii adolescenți fără certuri? Oare ai putea să le eviți pe de-a-ntregul?


O să ți se pară banal ce-ți spun acum, dar dacă iei în serios această tehnică, ea va funcționa extraordinar: pune-te în locul copilului tău. Întreabă-te ce gândește, ce simte, de ce a acționat într-un anumit fel și o să vezi că aproape toate comportamentele copilului au o logică.


Părinții uită cum e să fii adolescent. Uită prin ce trec copiii la această vârstă. Uită că ai lor copii au nevoie să experimenteze și să fie lăsați să greșească, uită că de multe ori le e rușine să ceară lucruri sau să se exprime, uită de stresul și de emoțiile pe care copilul le simte.


Dacă îți vei aminti cum ai fost tu în adolescență și vei face asta constant, îl vei înțelege pe copilul tău mult mai bine, nu-l vei mai judeca la fel de mult și vei evita multe conflicte.


Cu alte cuvinte, vei deveni un părinte mai înțelept.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe www.eroul.ro și să vezi detalii despre cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.


7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page