top of page

#56 De ce e bine să te relaxezi TU când copilul tău are examen?

A început deja un nou an școlar. Asta înseamnă noi provocări pentru copii, dar mai ales provocări emoționale pentru părinți. Vine Evaluarea Națională, vine BAC-ul, vin teste, vin proiecte. Cine stă cu inima strânsă pentru ca al tău copil să treacă cu bine peste toate aceste provocări? Tu!


Am vorbit cu mulți părinți la orele de consiliere, cărora efectiv le era frică de ce o să facă al lor copil la Evaluarea Națională.


Culmea este că vorbim de copii foarte buni, care învață și iau note mari, deci n-ar fi niciun motiv de îngrijorare.


Dar dacă părintele se stresează și îi arată copilului că-i este frică, îi dă impresia acestuia că nu are încredere în el. Ce se va întâmpla mai departe? Copilul va simți PRESIUNE care-l va determina să fie PERFECȚIONSIT și care-l va STRESA enorm.


În condiții de stres, există mari șanse de eșec. Am văzut-o chiar și la copii cu medii de 10 fix.


Așa că, dragă părinte, RELAXEAZĂ-TE și oferă-i încredere copilului tău.


Doar așa va avea și el încredere în el însuși, iar notele lui vor fi la adevărata lui valoare.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page