top of page

#44 Acel moment când te simți INUTIL în relația cu copilul tău

Dacă ai un copil cu vârsta de peste 13 ani, e timpul să-ți iei și un animal de companie 😂 De ce?


Timp de 13 ani părintele a avut grijă de copil, iar copilul a fost dependent de părinte. Timp de 13 ani părintele s-a obișnuit cu greutăți, cu plânsete sau cu discuții. 13 ani părintele s-a obișnuit să lase din timpul lui și să-l acorde copilului.


Dintr-odată, copilul începe să meargă singur la școală, să mănânce fără să-i mai spună cineva, să se organizeze fără ca părintele să-i mai spună la fiecare pas ce să facă.


Ce face părintele în acest moment? Începe să se simtă inutil.


Unii părinți înțeleg acest proces și îl lasă pe copil să crească, să înflorească, să plece de lângă el, să-și vadă de viața lui.


Alții fac tot posibilul să-l determine pe copil să fie dependent de el, părintele. Aceștia încep să-i arate copilului cât de multe lucruri proaste face, cât de incapabil este să se descurce singur și cât de multă nevoie are de părinte. E trist.


Dacă ție, dragă părinte, ți-e teamă că al tău copil va crește și nu va mai avea așa multă nevoie de tine, țin să-ți spun două lucruri:

1. Așa e normal.

2. Găsește-ți o altă activitate cu care să-ți ocupi timpul și care să te împlinească.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


47 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page