!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#210 Tu îți sabotezi copilul așa?

„Părinții mei nu mă înțeleg deloc: mă cheamă în casă devreme, nu mă lasă să merg la prieteni și mă controlează la fiecare pas.” Asta mi-a spus un băiat de 15 ani la unul dintre cursurile mele.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Să fii hiperprotectiv cu copilul tău adolescent nu-l va ajuta nici pe el să se dezvolte, și nu va ajuta nici relația dintre tine și el.

 

Până pe la 13 ani, da, copiii au mare nevoie de părinți. Au nevoie să fie îndrumați la fiecare pas și au nevoie să li se impună limite dure (pentru siguranța lor).

 

La 15 ani, însă, e nevoie să lași acele limite mai lejere. Dă-i mai multă libertate copilului tău, dă-i mai mult spațiu și vei avea o relație bună cu el.

 

Dacă, deși copilul crește, tu nu crești limitele odată cu vârsta, el se va frustra, se va enerva, va începe să mintă și să nu mai respecte ceea ce spui. Scopul este să devină un adult care să aleagă ce e mai bine pentru el, să știe să spună “nu” și să-și ia propriile decizii informate. Dar pentru a ajunge acolo, are nevoie de exercițiu. Nu va deveni la 18 ani brusc responsabil și independent dacă nu i-ai dat spațiu de-a lungul timpului să-și exerseze aceste abilități.

 

Dă-i libertate și ai încredere în el că se va descurca!

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page