!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#209 Sună dur, dar tu ești responsabil de relația cu…

Tu ești responsabil de relația cu copilul tău adolescent. Știu că sună dur…


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Mulți părinți de adolescenți vin la mine și-mi spun: „Copilul meu nu-mi spune ce face. Parcă mă evită. Zici că nu mai sunt mama lui. Am așteptarea să-mi dea atenție!”


Și cu așteptarea rămân.


În adolescență, copilul își extinde orizonturile. Atenția lui începe să fie în afara familiei, spre prieteni sau spre alte persoane de la care se inspiră.


Nu aștepta de la el să vină spre tine. Nu o va mai face așa cum o făcea când era mic. Mulți părinți au așteptarea ca adolescentul lor să vină să le dea atenție, iar când copilul nu o face, părinții se supără și le reproșează… și ușor, ușor, relația cu copilul se răcește.


Înțelege că un adolescent va începe să vorbească mai mult cu persoane din afara familiei decât cu tine. Dacă vrei să vorbești cu el, du-te tu spre el, nu aștepta de la el să vină spre tine.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page