!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#208 Important! Rata renunțării la facultate în România este…

O participantă de la cursul meu mi-a povestit „Îmi plac animalele. Am vrut să dau de mică la medicină veterinară, până când am făcut voluntariat la un adăpost de animale și am văzut ce înseamnă animale bolnave și chinuite. De atunci, nu mai vreau.”

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

În România, rata renunțării la facultate este de aproape 50%. Adică 5 din 10 elevi vor abandona facultatea la care s-au înscris. Unii se vor reprofila și vor fi pierdut timpul, alții nu se vor mai înscrie deloc. Sună foarte trist.

 

Asta se întâmplă pentru că elevii nu au experiențe. Aud de la mama sau de la tata că e bine să te faci avocat sau medic, dar ei nu au testat în niciun fel meseria respectivă. Apoi ajung la facultate și observă că nu e pentru ei.

 

Sprijină-l pe copilul tău să facă cât mai multe activități extrașcolare: voluntariat, joburi part-time, cursuri. Astfel, va experimenta, va afla ce-i place și ce nu-i place și va avea mai multe șanse să-și aleagă facultatea corect din prima, fără să piardă anii.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page