!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#205 De ce majoritatea copiilor nu învață și nu merg la școală de plăcere

De ce majoritatea copiilor nu învață și nu merg la școală de plăcere?

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Îți voi spune mai jos câteva motive pentru care elevilor nu le place școala, pe care mi le-au spus copiii la întâlnirile noastre sau pe care le-am observat eu.

 

1.      E prea mult. De multe ori, copiii trebuie să învețe între 10 și 12 ore pe zi. Mai mult decât un job full-time. Merg 6-7 ore la școală pe zi, fac 2-3 ore de teme și poate mai merg și la pregătire 2 ore pe zi. Nici ție, adult, nu ți-ar plăcea un job atât de solicitant.

 

2.      Nu văd utilitatea reală. Copiii trebuie să învețe zeci de formule, definiții și teoreme la diferite materii. Prea puțini profesori explică unde se folosesc în viața reală aceste informații. Majoritatea profesorilor predau informațiile, iar copiii trebuie să le învețe pe de rost, ca roboții. Generația elevilor de astăzi nu mai este robotică, ci își pune întrebări. Noi trebuie să le dăm răspunsuri.

 

3.      E plictisitor. 12 ani de zile sunt în aceeași rutină: li se predă lecția, apoi ei trebuie s-o învețe pe de rost și să o redea la ora viitoare. Totul este teoretic. Nu prea există practică, experimente, lucruri fizice pe care copiii să le facă cu mâna lor și să-i încânte.

 

4.      Nu au un scop în viață. Majoritatea copiilor NU visează la nimic, nu au un scop în viață—nici măcar banii, pentru că au destui de la părinți. Dacă copiii nu au obiective în viață, adică ceva ce să vrea să realizeze, de unde să-și ia motivația să învețe?

 

5.      Observă că părinții nu se duc cu plăcere la job. Îi spui copilului tău 12 ani de zile să învețe ca să aibă și el un job bun, o carieră, dar ție nu-ți place ce faci. Sunt două informații care nu se pupă.

 

Acestea sunt motivele principale pentru care elevii se duc la școală cu lehamite și fără chef. Dacă am reuși să îmbunătățim măcar o parte dintre ele, poate am stârni o curiozitate mai mare a elevilor legat de ideea de a învăța.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page