Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost doar la școală. În rest, era refugiat în jocurile pe calculator sau stătea pe telefon.
Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.
La 13 ani nu ridica ochii din pământ. Vorbea puțin, era distant și deloc sociabil. Abia spunea cum îl cheamă.
N-a vrut să vină la început, dar când a ajuns la curs, i-a plăcut. După 5 luni, a început să meargă la sală. Pe urmă, a mai adăugat o activitate extrașcoalară—cursuri de teatru.
După un an, Andu era complet schimbat. Corpul îi revenise în formă și îi plăcea de el însuși. Avea curaj acum să vorbească și mai ales… zâmbea!
Evident, pe lângă toate aceste activități, părinții au început să-i dea atenție, să vorbească cu el, să-l asculte, să-i arate că e important.
Cred că asta e baza pentru a crește un copil echilibrat și cu încredere în el.
În primul rând, arată-i că e important în familie, acordă-i atenție, ascultă-l. În al doilea rând, oferă-i posibilitatea să meargă la cât mai multe activități extrașcolare, să experimenteze, să observe, să-și lărgească orizonturile.
Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.
Comentarios