!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#200 Uneori, răutatea pe care o transmit unii copii e inimaginabilă. Iată de ce!

În unele școli, nivelul de bullying și de răutate pe care îl transmit unii copii către alți copii e inimaginabil. Din păcate, comportamentul lor reflectă societatea și mediul în care trăiesc. Ceea ce văd acasă se reflectă în comportamentul lor în afara casei.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Sunt copii care aud acasă numai înjurături. Sunt copii care văd acasă tensiune între părinți. Sunt copii care observă că atunci când tata vrea să se impună, o strânge de gât pe mama.

 

Mai departe, așa încep ei să se raporteze la relațiile cu cei din jur.

 

Ce este aia comunicare? Ce înseamnă să-l înțelegi pe celălalt? Ce înseamnă să-i explici liniștit și calm? Ei sunt mereu în gardă, mereu gata să ia pe cineva de gât.

 

Dar copiii noștri sunt printre ei… și e greu.

 

Dacă și copilul tău are în clasă un copil agresiv, explică-i că acel comportament nu este normal. Sfătuiește-l să nu intre în conflicte cu el, ci din contră, să încerce să-l înțeleagă. Un copil care a crescut într-un mediu agresiv caută agresivitate, dar este dezarmat în fața blândeții.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page