top of page

#20 Cum va arăta copilul tău când va fi adult?Ce părinte e nevoie să devii tu?

Salutare dragă părinte și mă bucur să te revăd! Am să fiu destul de direct astăzi și am să-ți pun o întrebare la care poate te-ai gândit până acum dar la care te invit să te gândești în continuare: Cum ai vrea să fie copilul tău când va fi adult?

Mulți părinți, la această întrebare îmi răspund, aș vrea ca al meu copil să fie responsabil și capabil, se poate să ia decizii corecte, să aibă încredere în el, vreau să fie sănătos și să arate bine, vreau să aibă un job bine plătit, vreau să aibă o familie care să-l iubească. A doua întrebare este, ce fel de părinte ai nevoie să fii tu acum ca al tău copil să ajungă așa cum îți dorești? Și la această întrebare părinții de obicei se pierd și nu prea știu ce să spună.

Ei bine, am zis de foarte multe ori asta, copilul își formează comportamentul bazat pe comportamentele pe care le vede în jurul lui, în special la părinți. Acum, după ce ai aflat această informație poți răspunde mai ușor la întrebarea, ce fel de părinte ai nevoie să fii tu pentru că al tău copil să ajunga așa cum îți dorești? Dacă îți dorești ca al tău copil, când va fi mare să fie sănătos și să arate bine, va fi nevoie să-i creezi un obicei în care să facă sport și va face asta văzându-te pe tine că faci asta cu entuziasm. Dacă îți dorești ca al tău copil să aibă un job pe care să-l iubească, găsește-țitu jobul de vis și arată-i cum ai făcut asta. Dacă îți dorești ca al tău copil să aibă o încredere de sine ridicată, mergi la cursuri de dezvoltare personală, crește-ți tu încrederea în tine și apoi automat, văzându-te pe tine un om curajos, această însușire se va reflecta și în comportamentul lui.

Acestea au fost doar câteva exemple dar misiunea ta este să personalizezi ceea ce am spus pe specificul tău. Ai învățat un lucru foarte important astăzi și anume ca al tău copil nu poate fi departe de ceea ce ești tu și pentru a crește un adult echilibrat și curajos este nevoie ca tu să devii un om echilibrat și curajos.

Eu sunt Răzvan Cojocaru fondator Smart Life Education și te invit să distribui acest articol către comunitatea ta de părinți și dă-ne un LIKE pentru a face parte din comunitatea noastră de părinți. Pe data viitoare!


 

Alege un alt părinte și trimite-i acest articol.Urmărește-ne pe FACEBOOK.

Urmărește-ne pe INSTAGRAM.

Subscribe pe YOUTUBE.

Înscrie-ți adolescentul pentru a deveni EROU.

45 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page