!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#186 La ce liceu să merg?

Fiecare familie are măcar o dată acea discuție intensă despre alegerea drumului în ceea ce privește liceul și facultatea. Știm cu toții cât de dificil poate fi să-i sprijinim pe cei mici să facă alegerile potrivite pentru un viitor fără griji financiare.

 

Însă în urma discuției bine intenționate, adolescenții sunt îngroziți de gândul că ar putea lua decizia greșită. Te-ai speria și tu dacă ai afla toate gândurile care îi macină când încearcă să găsească cea mai bună soluție.

 

În mintea lor se creează un fel de buclă. Se gândesc continuu la sentimentele trăite când ai avut această discuție cu ei, când își aduc aminte că nu știu ce vor să facă și când realizează că își pot dezamăgi părinții care fac toate eforturile pentru binele lor.

 

Este un cerc vicios, iar adolescenții nu vor afla ce își doresc să facă mai departe dacă sunt cuprinși de aceste emoții frustrante. În aceste momente au nevoie de suport, de cineva care să îi îndrume prin pașii luării unei decizii.

 

Unii adolescenți au ales să facă această alegere alături de alți copii de vârsta lor la Cursul de Dezvoltare Personală pentru Adolescenți „Trezește EROUL din tine”. Ei au făcut exerciții prin care și au dat seama ce înclinații au, ce le place și ce nu le place.

 

Copiii adoră că nu este ceva formal și că pot să se relaxeze când află răspunsul la întrebarea „Ce voi face în viitor?”.

 

Împreună facem exerciții de autocunoaștere, ne destindem și, cel mai important, aflăm care este drumul potrivit al fiecărui adolescent. 

 

Dacă vrei ca și copilul tău să afle cum poate lua decizii eficiente într-un scurt timp, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page