!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#179 Nu cred că e nimic mai rău pentru un adolescent decât părintele care…

Nu cred că e nimic mai rău pentru un copil adolescent decât să stai toată ziua cu gura pe el: Ți-ai făcut patul? Ți-ai făcut temele? Dar ți-am zis să mai lași telefonul! Când mergi la culcare?

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Când ajungi să stai cu gura pe copil toată ziua, copilul își va dezvolta o superputere: ignor total.

 

Tu vorbești pe fundal, el aude un zumzet, dar nu percepe nimic din ce-i spui. Deja e atât de plictisit și de sătul, încât efectiv nu mai aude. Și apoi îi spui: „Ți-am zis de 3 ori să faci așa!”. Și el spune „N-am auzit!”

 

Dă-i spațiu copilului. Nu le va face bine pe toate, știu. Nici nu poți îmbunătăți toate lucrurile deodată la el.

 

Dacă copilul tău obișnuiește să întârzie, să uite lucruri, să fie dezorganizat, nu-i atrage atenția toată ziua.

 

Cu o voce calmă și joasă, atrage-i timp de 2 săptămâni atenția asupra unui singur lucru. Acceptă că restul lucrurilor nu le va face bine. Apoi, în următoarele 2 săptămâni, atrage-i atenția asupra altui lucru... și tot așa.

 

Astfel ai mult mai multe șanse să te audă și să facă decât dacă îl bați la cap continuu în legătură cu toate lucrurile pe care nu le face cum trebuie.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page