top of page

#15 Cum îl ajută dezvoltarea personală pe copilul tău ajuns la vârsta adolescenței

Salutare dragă părinte și mă bucur să te revăd! Am să-ți povestesc astăzi mai multe lucruri despre dezvoltarea personală și cum îl poate ajuta pe copilul tău adolescent.

În primul rând vreau să-ți spun: NU, asta NU înseamnă că al tău copil are vreo problemă ci din contră, dezvoltarea personală este pentru oamenii buni care vor să devină și mai buni, adică pentru adolescenții performanți care vor să devină și mai performanți și aici părinții au un rol esențial în a insufla dorința de performanța copilului. Acum știi și tu, sunt copii care sunt buni la matematică, copii care sunt buni la sport, copii care sunt buni la desen sau la a cânta sau copii care nu au descoperit încă la ce sunt buni.

Cum ar fi ca al tău copil care este sportiv să fie motivat și nu supărat atunci când pierde? Cum ar fi ca emoțiile pe care le are înainte de competiție să-l ambiționez și să nu-l tragă în jos? Cum ar fi ca al tău copil olimpic să nu se lase influențat de prietenii lui care îi spun că e tocilar și să rămână ferm pe poziție cu o stimă de sine de nestrămutat? Cum ar fi ca al tău copil care desenează, să poată fi super creativ și să fie sigur că ceea ce face este de valoare? Cum ar fi ca al tău copil să poate să-și exprime eficient nevoile și dorințele în loc să aibă crize de furie și să plângă? Și...cum ar fi ca al tău copil care reușește să câștige bani din talentul lui să știe să-i gestioneze, fără să-i cheltui pe lucru fără valoare. Și mai ales, cum ar fi ca al tău copil să se simtă valoros la școală printre colegi chiar dacă nu are adidași de 300 € sau ghiozdan de 500€?

Ei bine, tot ce am spus acum, vine din interior. Și asta face dezvoltarea personală, lucrează cu interiorul, cu emoțiile și cu gândurile, astfel încât copilul să fie foarte puțin influențat de exterior. De exemplu, noi la Cursul de Dezvoltare Personală pentru Adolescenți Trezește EROUL din tine!, lucrăm cu tehnici mentale, exerciții și jocuri pentru a demonstra participanților curajul și încrederea în ei, pe care deja o au și pe care e nevoie doar să o descopere și să o antreneze.Ei învață cum să fie echilibrați astfel încât să nu se lase influențați de alte persoane din jurul lor. Învață cum să-și gestioneze emoțiile negative la teste, examene sau competiții. Învață cum să trateze eșecurile și cum să fie mai degrabă ambiționați de ele decât înfrânți.

Tot ce am enumerat anterior sunt abilități care sparg limitele mentale pe care le avem noi înșine, abilități care de fapt aduc performanța în viața copiilor. Mărturie stau zecile de feedback-uri și recenzii pe care le-am primit de-a lungul timpului de la adolescenți, de la foști cursanți. Așa că, dacă până acum nu-ți era clar ce înseamnă dezvoltarea personala, acum e posibil să înțelegi mai bine. Și nu uita că părintele este cel care pornește de fapt motorul performanței unui copil.

Eu sunt Răzvan Cojocaru fondator Smart Life Education și te invit să distribui acest articol către comunitatea ta de părinți și dă-ne un LIKE pentru a face parte din comunitatea noastră de părinți. Pe data viitoare!

 

Alege un alt părinte și trimite-i acest articol.

Urmărește-ne pe FACEBOOK.

Urmărește-ne pe INSTAGRAM.

Subscribe pe YOUTUBE.

Înscrie-ți adolescentul pentru a deveni EROU.

23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page