!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#149 Marius își făcea temele chiar în pauză și mama lui…

De multe ori, discuțiile între părinți și adolescenți au loc pentru că părinții au în minte faptul că o acțiune se face într-un fel, iar copilul o face în alt fel.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Mama lui Marius era disperată. Îmi spunea că Marius își lăsa toate temele pe ultima sută de metri.


Am întrebat-o:


- Și când își face temele?


- Păi ori cu o seară înainte, ori chiar dimineața înainte de școală sau chiar în pauze.


- Și se duce cu ele nefăcute la școală?


- A, nu, dar mă enervează că și le face așa, la limită.


Atâta timp cât copilul își îndeplinește obiectivele, fii flexibil și lasă-l să facă ce are de făcut în felul lui. Începe să intervii doar dacă vezi că nu reușește să facă ceva.


Unii copii, dacă le vei spune dimineața să-și facă ordine în cameră până la ora 17:00, vor începe la 16:30. Alții, dacă le vei da 50 de lei de buzunar pentru toată săptămâna, îi vor cheltui doar în weekend.


Atâta timp cât copilul se descurcă, lasă-l să o facă! Fii un părinte flexibil.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page