!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#142 De la 11 ani, copilul…

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a avut dreptate tata... de ce nu l-am ascultat mai devreme? Ia să-i cer opinia acum, sigur are o perspectivă de luat în seamă.”


Asta este adolescența.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Mă sună părinți panicați, spunând: „Nu mai e ca înainte, parcă nu-l mai cunosc, nu mai vorbește cu mine și e foarte distant.”


Dacă pare că nu te mai ascultă, că s-a întors împotriva ta, că nu te mai bagă în seamă, știu cât de frustrant este. Înțelege doar că este o perioadă care va trece. Pe la 20 de ani, după ce copilul va începe să înțeleagă cine este și ce poate, își va aduce aminte de sfaturile părinților. Abia atunci va realiza că poate... au avut dreptate. Abia atunci se va gândi la experiența ta de viață. Abia atunci îți va cere din nou părerea, de dat asta chiar luând-o în seamă. Abia atunci va realiza cât de importantă este familia.


Până atunci, ca părinte, trebuie să aștepți, să-l asculți și să-l privești cu empatie, nu cu nervi sau frustrare. E adolescent.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page