!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#140 Au părinții o mentalitate flexibilă?

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.”


Acestea sunt cuvintele unei mame când i-am spus că de multe ori părinții contribuie la comportamentele negative ale copiilor.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Îi învăț pe copii că o mentalitate flexibilă le mărește succesul în viață. Le spun că dacă nu le-a ieșit un lucru, trebuie să învețe mai mult. Dacă au pierdut un concurs, trebuie să se antreneze mai mult. Dacă au luat o notă mică, trebuie să exerseze mai mult. Le insuflu faptul că un eșec, o notă, felul lor de a fi se poate îmbunătăți continuu.


Asta ar trebui să se întâmple și cu părinții: îmbunătățire continuă și mentalitate flexibilă. În momentul în care tu, ca părinte, te informezi despre cum să te porți cu copilul tău, citești despre cum să-i preîntâmpini nevoile, asculți despre ce poți face mai bine în relația cu copilul tău, îmbunățești viața copilului tău. Automat, ți-o îmbunătățești și pe a ta.


Cursurile, cărțile, podcasturile nu te învață cum să-ți crești copilul, ci îți arată și o altă posibilitate de a te comporta cu copilul tău, pe care poate ai omis-o până acum.


Fii deschis la a învăța chiar și la 30, 40, 50 de ani. Și tu, și copilul tău veți avea de câștigat.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page