!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#138 Lucruri de bun-simț pe care să le respecți în relația cu copilul tău adolescent pentru…

Din multe discuții cu părinți care se plângeau de comportamentul copiilor lor ajunși la vârsta adolescenței, am realizat că majoritatea dintre ei nu respectă nici măcar niște principii elementare în relația cu aceștia.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Uite mai jos o listă cu lucruri de bun-simț pe care să le respecți în relația cu copilul tău adolescent. Urmează-le și-ți vei îmbunătăți relația cu el.


1. Întotdeauna bate la ușă înainte să intri în camera lui și așteaptă să-ți dea voie să intri. Nu intra peste el în cameră de zici că intră mascații.


2. Niciodată, dar NICIODATĂ nu-l certa de față cu prietenii lui. Orice adolescent va simți o mare rușine dacă faci asta și evident că vei deveni inamicul lui.


3. Dacă vorbești cu un profesor despre copilul tău, nu vorbi de față cu copilul. Întotdeauna vorbește între patru ochi cu cineva despre copilul tău.


4. Dacă decizi să mergeți undeva în familie, consultă-te cu el. Nu-i da directive și nu-l pune în fața faptului împlinit. Dacă avea alte planuri pentru momentul respectiv, îi vei crea o stare de furie și nu va avea niciun chef de activitatea pe care i-ai impus-o.


5. Nu-l ridica brusc de la calculator. Dacă ai nevoie să te ajute cu ceva, anunță-l dinainte măcar cu 10 minute, ca să poată pregăti. Nici tu n-ai vrea să fii întrerupt brusc dintr-o activitate care îți face plăcere.


Și tu ai fi deranjat dacă cineva s-ar cumporta în acest fel cu tine. Copiii simt aceeași frustrare ca un adult. Normal că, mai apoi, se vor comporta urât la rândul lor. Acestea sunt doar câteva lucruri de bun-simț de care să ții cont în relația cu copilul tău ca să eviți comportamentele negative.


Dacă crezi că ar mai fi de adăugat ceva ce tu faci în relația cu copilul tău cu rezultate pozitive, scrie te rog în comentarii ca să știe și alți părinți.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page