top of page

#133 TU trebuie să-l înveți ASTA pe copilul tău

Dragă părinte, ține minte un lucru: oricât de mult ai vrea să-l ferești pe copilul tău de influențe negative, de mesaje nepotrivite, de oameni rău intenționați, adevărul e că nu vei putea fi întotdeauna acolo lângă el să-l ții de mână.


Că e o persoană pe care o întâlnește, o melodie pe care o ascultă la un festival, sau un post peste care dă pe Instagram, nu poți controla fiecare interacțiune din viața copilului tău. Vor fi momente când va trebui chiar el să facă diferența dintre bine și rău. Nu pentru că așa i-a spus mama sau tata, ci pentru că știe ce e mai bine pentru el. Pentru că știe să judece.


De aceea, în loc să te concentrezi pe a controla viața copilului tău, concentrează-te pe a-l învăța... să gândească. În loc să încerci să controlezi fiecare aspect al mediului său, învață-l să analizeze situația și să ia decizii înțelepte. Acestea sunt abilități care îi vor servi pe tot parcursul vieții, chiar și atunci când nu vei fi lângă el. Încrederea în propriile abilități de gândire și discernământ va face diferența în momentele în care nu vei fi acolo să îl ghidezi.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre “Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page